Helios Software GmbH

 

Helios Software har spesialisert seg på programvare som lar UNIX maskiner være fil- og utskrifts-tjenere. Programmene brukes vesentlig innen grafisk bransje. Her er en kort oversikt over programmene.  For detaljer viser vil til Helios Softwares eget nettsted, www.helios.de.

 

EtherShare UB

 

EtherShare UB er en UNIX/Linux basert AppleShare filtjener og Apple LaserWriter utskriftshåndterer (spooler) med MacOS basert administrasjonsprogram. EtherShare UB inneholder også VT320 terminalemulator og elektronisk post for alle Macintosh brukere på nettet. Administrasjon av EtherShare UB kan skje fra både Windows, MacOS og UNIX.

 

PCShare UB

 

PCShare UB er en komplett filtjener og utskriftstjener for MS-DOS og Windows brukere. PCShare UB arbeider sammen med EtherShare UB og gjør at MS-DOS og Windows brukere kan dele filer og skrivere med Macintosh brukerne. PCShare UB bruker en UNIX maskin som filtjener.

 

WebShare UB

 

WebShare UB er en web-basert fildeling og filoverføringsløsning spesielt utviklet for grafisk bransje. Den fungerer sømløst sammen med de andre Helios-produktene og muliggjør effektiv filoverføring av store grafisk filer ved hjelp av transparent komprimering av de overførte filene.

 

Helios File Server Bundle UB

 

Helios File Server Bundle UB består av EtherShare UB for 10 brukere, PCShare UB for 10 brukere og WebShare UB for 5 brukere. Det er ikke mulig å splitte elementene i Helios File Server Bundle.

 

Tilleggsprodukter til EtherShare UB, PCShare UB eller WebShare UB

 

Helios ImageServer UB (tidligere EtherShare OPI) er et tilleggsprodukt til Helios EtherShare UB. Med Helios ImageServer UB flytter man genereringen av PostScript-data for bilder fra Macintosh til en UNIX maskin. Dette fører til store tidsbesparelser ved utskrift ved at Macintosh arbeidsstasjonene frigjøres mye hurtigere enn før. PDF Handshake UB er et tilleggsprodukt til EtherShare som produserer PDF-filer ved utskrift. Hvis det brukes sammen med Helios ImageServer UB, kan man bruke PDF-filer som andre bildefiler. PrintPreview UB er et tilleggsprodukt til PDF Handshake som gjør at man kan se utskiftsjobbene på skjerm før de skrives ut. Utskriften kan også lagres som PDF-fil for godkjenning før trykking.

  

Tilleggsbrukere til Helios-produktene

 

Tilleggsbrukere benyttes for å øke antall brukere av et av Helios’ Share produkter (EtherShare UB, PCShare UB, WebShare UB). Det er samme varenummer som benyttes uansett hvilket produkt man utvider. Koblingen til aktuelt produkt skjer ved registreringen og er på basis av serienummeret til Share-produktet.